Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Amerikanska ungdomar bryr sig allt mindre om miljön

  Huffington post rapporterar om en ny studie av psykologen Jean Twenge som visar att dagens ungdomsgeneration är mindre politiskt engagerade och bryr sig mindre om miljön än tidigare generationer.


  I studien användes resultaten från två olika opinionsundersökningar som under lång tid (från 1966 och 1976) samlat in data om amerikanska gymnasielevers och universitetsstudenters inställning till politik, samhälle, personliga mål i livet och liknande. För att få en bild över vad som har förändrats mellan olika ungdomsgenerationer jämfördes svaren i de två opinionsundersökningarna från tre olika generationer; ”Baby boomers” (födda 1946 – 1961), ”GenX” (1962 – 1981) och ”Millenials” (födda efter 1982).
  Svaren delades in i tre olika kategorier; sådant som hade med livsmål och livsfilosofi att göra, omsorg om andra samt politiskt engagemang och socialt kaptal. Jämförelsen visar att de två yngre generationerna var mer ”ytliga” än Boomer-generationen. Detta yttrade sig bland annat genom att de värderade saker som ekonomiskt välstånd och karriär högre och sådant som att utveckla en meningsfull livsfilosofi och hitta mål och mening i livet lägre än Boomers. De var också något mindre benägna att känna empati för medlemmar av utgrupper eller visa intresse för att arbeta med sociala frågor.

  Gemensamt för attitydförändringarna när det gäller livsmål och livsfilosofi samt omsorg om andra var att den största skillnaden var mellan Boomers och GenX och skillnaden mellan GenX och Millenials var mindre tydlig eller inte märkbar. Förändringen i socialt kapital och politiskt engagemang är däremot ungefär lika stor eller större mellan GenX och Millenials som mellan Boomers och GenX. Studien pekar ut miljöengagemang som ett område där förändringen till det sämre varit särskilt tydlig. Vi låter ett citat från studien tala för sig själv:

  The decline in wanting to take action to help the environment
  was particularly steep. Three times as many Millennials (15%)
  than Boomers (5%) said they made no personal effort at all to help
  the environment, and only 40% as many Millennials (9%) as
  Boomers (15%) said they made quite a bit of effort. Sixty-eight
  percent of Boomers and 60% of GenX’ers said they made an effort
  to cut down on electricity use to save energy, compared to 51% of
  Millennials. Similarly, 78% of Boomers and 71% of GenX’ers said
  they made an effort to reduce heat usage during the winter save
  energy, compared to 56% of Millennials. 

  Dessa förändringar beror antagligen inte på att yngre generationer ser miljöfrågan mer som en politisk fråga och mindre som en fråga om individuella val eftersom även intresset för att delta i politiskt arbete och hålla sig uppdaterad om politik minskat.

  Millennials And Their Hyperconnected Lives: Pew

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.