(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Axfood märker tydlig trend: Svenskarna äter allt mer vegetarisk mat

Foto: Axfood

Enligt en undersökning som företaget gjort är det många som tänker dra ner på köttätandet framöver. 

När det gäller svenskarnas matvanor så äter 36 procent vegetarisk mat en eller flera gånger i veckan, detta samtidigt som 22 procent planerar att äta mindre kött det närmaste året. Det här visar en undersökning från TSN-Sifo som gjorts på uppdrag av Axfood.

Åsa Domeij, som är chef för miljö och social ansvar på Axfood, säger i ett pressmeddelande att det finns en tydlig trend i att svenskarna äter allt mer vegetariskt.

– Kött kommer inte att ha samma status i framtiden. Vi kommer att äta mindre rött kött till förmån för kyckling, fisk och vegetariskt. Och det kött vi äter kommer vi att vara noga med att det är producerat på ett schysst sätt.

 

Miljö- och klimatskäl, men även hälsoskäl, är det som främst ligger bakom de ändrade matvanorna, visar undersökningen.

 

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.