Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Brandsma är mäktigast i Energisverige

  Generaldirektören för Energimyndigheten, Erik Brandsma, toppar Ny Tekniks lista över de 30 tyngsta makthavarna på energiområdet.

  Det var Supermiljöbloggen som i början av året kunde avslöja att Energimyndigheten låg i startgroparna att dra igång en omfattande utredning om hur det svenska energisystemet kan ställas om. Utredningen görs dock inte på uppdrag av regeringen utan är i stället helt på eget initiativ.

  Detta drag från Brandsma och hans myndighet ligger bland annat bakom att Brandsma nu toppar Ny Tekniks lista över mäktiga personer på energiområdet. Ny Teknik skriver:

  På eget initiativ har han startat en utredning om ett hållbart energisystem efter 2020 – med eller utan kärnkraft. Därmed har han också hela Energisveriges ögon på sig.

  Brandsma själv kommenterar utredningen så här till Ny Teknik:

  – Jag kan inte sitta och vänta på ett eventuellt investeringsbeslut år 2022. Det är mitt ansvar att lyfta och driva den här frågan.

  Andra bekanta namn på listan över mäktiga personer i Energisverige är:
  Øystein Løseth, Vattenfall (2)
  Anna-Karin Hatt, energiminister (3)
  Lena Ek, miljöminister (10)
  Christian Azar, Chalmersprofessor (13)
  Isador Wronski, Greenpeace (19)
  Ulf Svahn, Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet (22)
  Johan Ehrenberg, egen el-entreprenör och journalist (23)

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.