Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Di börjar publicera företags utsläppssiffror

  Foto: Dagens industri

  Dagens industri börjar lyfta in klimatsiffror på börssidorna, vilket kan behövas för att sätta press på företagen. Idag väljer en tydlig majoritet att inte redovisa sina utsläpp.

  “Klimatkoll är i dag en självklarhet för alla aktörer inom näringslivet med bara en gnutta självbevarelsedrift”, skriver Dagens industri om den nya satsningen. Ändå är bolagens information om klimatarbetet ofta eftersatt. Idag redovisar inte ens vartannat av Sveriges största konsumtionsdrivande bolag sina utsläpp.

  Därför börjar Di nu publicera klimatindikatorer på börssidorna, i ett första steg för 124 bolag. Med det säger tidningen att de vill peka på vikten av jämförbar information och skicka en signal om att hållbarhet nu ska in i huvudfåran som en av de viktigaste faktorerna i svensk ekonomi.

  Enligt Kalle Nilvér, ekonom och grundare för GoClimateNeutral, kan de nya indikatorerna göra skillnad.

  – Superbra initiativ! Allt som synliggör företags utsläpp är bra och viktigt. Att synliggöra det för en publik som DI:s är förmodligen extra bra, då det är många beslutsfattare som kanske historiskt mest fokuserat på ekonomisk tillväxt som kommer exponeras för vilken kostnad planeten har för tillväxten också. Detta kommer förhoppningsvis ge många företags hållbarhetsarbete en extra skjuts framåt, säger Kalle Nilvér.

  “Efter decennier då mänskligheten levt över sina tillgångar börjar verkligheten å det brådaste att komma ikapp”, skriver Di.

  Den klara majoriteten av företag som inte redovisar sina utsläpp kommer streckas i statistiken.


  Supermiljöbloggen rapporterar klimatarbete. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra