Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Efter Vattenfallaffären – årets Greenwashpris till Miljöpartiets partistyrelse

  Ett resultat av oärlig miljökommunikation, enligt Jordens vänner. 

  I dag stod det klart att det blev Miljöpartiets partistyrelse som tog hem Svenska Greenwashpriset. Det är Jordens vänner som ligger bakom utmärkelsen, som man kallar ”Sveriges minst attraktiva miljöpris” och som traditionsenligt delas ut under Almedalsveckan.

  Nomineringen, som offentliggjordes i mars i år, lyder bland annat:

  Inför riksdagsvalet 2014 lovade Miljöpartiet att verka för att Vattenfalls kolkraftsverksamhet skulle avvecklas. Detta vallöfte sveks när Miljöpartiet som en del av regeringen valde att försöka sälja kolkraften istället för att avveckla den.

  – Greenwashpriset handlar om oärlig miljökommunikation och inget annat, och om vi ser på hela resan från kolbiten i valrörelsen till läget nu så är det ju något slags rekord, kommenterar Andrea Söderblom-Tay från Jordens vänner, i ett pressmeddelande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.