Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Engelsk matvarujätte börjar med förpackningsfritt

  Foto: lyzadanger (CC BY-SA 2.0)

  Att plast och onödiga förpackningar medför ett smörgåsbord av miljö- och klimatproblem är väl känt. Nu tar en av Storbritanniens största matvarukedjor, Waitrose, ett stort kliv och utforskar möjligheten att ta bort förpackningarna helt och hållet.

  Butiker som specialiserar sig på förpackningsfria varor har funnits länge, men hittills oftast i periferin och med den snäppet mer ambitiösa shopparen i fokus. När nu Waitrose inleder en 11 veckor lång testperiod i en välbesökt butik i centrala Oxford är förhoppningen att konceptet ska kunna bli det nya normala för en större skara.

  Initiativet bjuder även in kunder till att föreslå förbättringar för att göra mathandlingen så bra som möjligt. Många varor som tidigare bara kunnat köpas i i plastpåsar erbjuds nu i lösvikt och flertalet produkter kan köpas på refill. Förutom de väntade varorna som pasta, frukt, nötter och te kan kunderna också passa på att fylla sina flaskor med öl och vin.

  Supermiljöbloggen har tidigare intervjuat grundaren av Sveriges första förpackningsfria butik, GRAM, och diskuterat det stora återvinningsdilemmat.

   


  SMB bevakar hållbarhetsinitiativ i hela världen. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.