Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Ny rapport visar att fler insatser behövs för att jordbruk ska bedrivas hållbart. Forskarna pekar på att jordbruksföretagare själva måste ta större ansvar för att bedriva ett hållbart jordbruk, men även på att jordbruksföretagarna behöver mer stöd för att bli hållbara.

  SMB har tidigare rapporterat om de enorma problem som finns inom jordbrukssektorn när det gäller flera viktiga miljöfrågor. Bland annat har rapporteringen visat hur viktigt det är med ett fossilfritt jordbruk och ett jordbruk som inte bidrar till en massdöd bland insekter.

  I en ny rapport som skapats i samarbete mellan the Barilla Foundation, UN Sustainable Development Solutions Network (UN SDSN), Columbia Center on Sustainable Investment (CCSI) och Santa Chiara Lab – University of Siena (SCL) är fokuset på hållbar matproduktion och hur jordbruket ska kunna inordnas utifrån FN:s globala mål för hållbar utveckling. 

  I rapporten kommer forskarna fram till att jordbruksföretag måste ta ett större ansvar när det gäller de miljömässiga och sociala konsekvenserna av sin verksamhet. Bland annat skriver de att jordbruksföretag måste se över sina produktionsmetoder samt nyttjandet av marker. Men det framhålls även att det måste bli tydligare vad som är ett hållbart jordbruk och att jordbruksföretagen behöver mer stöd.

  Rapporten pekar till exempel på att de offentliga investeringarna för ett mer hållbart jordbruk inte är tillräckliga. Forskarna skriver att investeringar för en mer hållbar och klimatsmart verksamhet ökat, men att det fortfarande bara är åtta procent av de offentliga klimatinvesteringarna som är inriktade på jordbrukssektorn.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.