Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Flyktingvolontärer efterlyser miljöhjälp

  We Act Sweden volontärarbetar just nu nere på Lesbos. De hörde av sig till oss på Supermiljöbloggen för att de söker ett företag som kan sponsra med biologiskt nedbrytbara tallrikar, bestick och koppar, och ett företag som skulle kunna återvinna flytvästar.

   

  Är det ditt företag? Isåfall ger vi dig gratis annonsplats under tiden företaget levererar.

   

  We Act Sweden är en ideell organisation som består av kockar som lagar vegansk mat åt de anländande flyktingarna på Lesbos, men bidrar också med filtar och kläder. Det är sammansatt av de tre initiativen Alla är kockar, Vi agerar Malmö/Lund och AGERA International.

   

  Så här skrev Johanna från We Act Sweden:

   

  Det vi främst gör är att vi lagar mat till alla flyktingar som kommer till Lesbos. För att servera alla de här människorna behövs stora mängder tallrikar, bestick och koppar och det skapar stora mängder sopor och det är varken bra för den här lilla ön eller naturen i stort. Därför söker vi efter biologiskt nedbrytbara material. Jag söker efter något företag som skulle kunna tänka sig att sponsra oss i detta, har ni på Supermiljöbloggen något tips i vilken riktning jag ska söka mig?

   

  Det finns en hel del att göra här miljömässigt, stora mängder sopor samlas och ingen återvinning finns. En halv miljon flytvästar ligger på stränderna eller i ett lager och ingen vet vad de ska bli av. Det vore fantastiskt att få tag på ngt företag som kunde återvinna dem!

   

  Känner ni till företag i Sverige som köper upp sopor för att återvinna eller återanvända dem? Inte bränna dem?

   

   Känner du dig träffad? Hör av dig till Beatrice.rindevall(at)supermiljobloggen.se. Sprid gärna vidare till andra som skulle kunna hjälpa.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!