Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Regeringen har beslutat att förlänga initiativet Fossilfritt Sverige till år 2024. Nya uppdrag som har lagts till är internationellt arbete för industrins omställning och att stödja Sveriges kommuner och regioner. Samtidigt ska Fossilfritt Sverige medverka till en grön återhämtning efter Covid-19.

  Det är många som förespråkar att de stödmiljarder som nu betalas ut för en ekonomisk återstart efter Covid-19 ska leda till en klimatsmart omställning. Regeringen har tidigare fått kritik för att stödpaketen inte ställer några miljökrav på företagen, så fortsättningen på Fossilfritt Sverige är välkommen.

  När vi satsar på en återhämtning efter coronakrisen är det grön återhämtning som är grunden, och där är Fossilfritt Sverige oerhört viktigt, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin till Dagens Nyheter.

  Fossilfritt Sverige ska följa upp näringslivets färdplaner för fossilfri konkurrenskraft samt ta fram sektorsövergripande strategier så att färdplanerna kan förverkligas. Initiativet ska även stödja näringslivets omställning till fossilfrihet i samband med att ekonomin måste återhämta sig efter Covid-19.

  Nu har vi chansen att lösa två kriser samtidigt och bygga en hållbar ekonomi, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

  Offentlig upphandling och internationella uppdrag

  Fossilfritt Sverige kommer också arbeta vidare med hur den offentliga upphandlingen kan driva omställningen. Den offentliga upphandlingen omfattar idag över 700 miljarder kronor.

  Vi kan inte klara av att skapa ett grönt näringsliv om inte stat, kommuner och regioner kör en offensiv upphandling så att affären går ihop, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

  Bland de internationella uppdragen ingår till exempel den globala ledarskapsgrupp som Sverige och Indien startat för att driva på klimatomställningen inom den tunga industrin.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!