Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Framtidsscenarierna som skrämmer svenskarna mest

  Klimatförändringar toppar listan över vilka framtidsscenarier som skrämmer svenskarna mest. I topp hamnar också krig, antibiotikaresistenta bakterier och miljöförstöring.
  Enligt en Novus-undersökning av P3-podden Dystopia är klimatförändringar det framtidsscenario som skrämmer svenska folket allra mest. Att vi är oroliga för framtidens klimat är inte så överraskande. En Sifo-undersökning som gjorts av ICA i samband med den nya tjänsten Mitt Klimatmål visar att nästan hälften av svenskarna lider av klimatångest, och 7 av 10 vill bli bättre på att handla klimatsmart. Tjänsten beräknar koldioxidavtrycket av inköp gjorda med ICA-kortet, ger tips på varor som kan bytas ut och visar recept.
  Klimatpsykologen tipsar – hur kan du göra för att hantera din klimatångest? Prata med någon, börja göra hållbara förändringar redan idag, och lägg till och följ klimathjältar i ditt flöde. Läs mer i klimatpsykologiskolan!
   


  SMB bevakar frågan om svenskarnas inställning till klimatförändringarna. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!