Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Frankrike förbjuder att osålda kläder och elektronik förstörs

  Frankrike kommer bli först i världen med ett förbud mot att affärer och producenter förstör osålda kläder och elektronik, enligt landets premiärminister Edouard Philippe.

  Landet har redan ett förbud mot att affärer slänger osåld mat, men nu vill man utöka förbudet till att innefatta fler produkter. Osålda produkter ska istället ges till välgörenhetsorganisationer.

  Vi kan undvika den skandalösa slöseriet med produkter och saker som är i bra skick, sa Frankrikes premiärminister Edouard Philippe.

  Den utökade lagen planeras att röstas igenom i juli och träda i kraft 2021 eller 2023 beroende på sektor, och är en del av en större ”cirkulär ekonomilag”.


  SMB hjälper dig hålla stenkoll på miljö och klimat. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!