Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Hälsoorganisationer uppmanar G7-länder att bryta med kolkraft

    I ett gemensamt uttalande uppmanar över 80 hälsoorganisationer från 30 länder några av världens mäktigaste ledare att fasa ut kolkraft en gång för alla. Uttalandet kommer bara några dagar före G7-mötet i Japan.

    Dålig luft och föroreningar från förbränning av fossila bränslen är ett växande hälsoproblem och dödar över 3 miljoner människor varje år. Genom att bryta med kolet menar organisationerna bakom uttalandet att man inte bara skapar en hälsosammare miljö, utan också enorma besparingar inom hälso- och sjukvård världen över.

    Genom att fasa ut kolkraft kan vi skapa betydande omedelbara och långsiktiga hälsofördelar runt om i världen genom att förbättra luftkvaliteten, minska utsläppen av kvicksilver, och bromsa klimatförändringarna.

    Två av de huvudsakliga programpunkterna som lagts fram inför G7-mötet i Shima i Japan handlar om just energi och hälsa. Genom uttalandet hoppas de representerade hälso- och sjukvårdsorganisationerna kunna elda på frågan om kolutfasning och trappa upp omställningen till rena energikällor.

     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.