Hamburgerkedja klimatMAXar – femdubblar det vegetariska utbudet
Från den 21 januari femdubblar hamburgerkedjan Max det vegetariska utbudet, och lanserar enligt Veckans Affärer samtidigt en helt vegansk burgare. Det (aningen blygsamma) målet till 2020 är att högst fyra av fem hamburgare ska bestå av nötkött.
Köttkonsumtionen är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda riktigt goda och klimatsmarta alternativ, säger Richard Bergfors, vd på Max, till Veckans affärer.
Än har de inte presenterat hur den nya menyn kommer se ut. Max har sedan länge klimatmärkt sin meny och klimatkompenserat produktionskedjan.
SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till