Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Här är Sveriges (hittills) största solcellspark

  Står för två procent av solenergin i Sverige.

  Supermiljöbloggen skrev tidigare i dag om att Sveriges största solcellsanläggning för bostadshus invigts i Lund. Observanta läsare tipsade oss snabbt om att Sveriges största solcellsanläggning, alla kategorier, invigdes så sent som i förra veckan.

  Solsidan, som anläggningen kallas, är byggd av Solkompaniet på uppdrag av Varberg Energi. Parken ligger utmed E6:an i höjd med Munkagård. Den har runt 9 300 moduler och en toppeffekt på 2,7 MW. På ett år produceras här el till motsvarande 250 villor. Hallands Nyheter skriver att Solsidan är Sveriges överlägset största solcellspark, tre gånger så stor som den näst största parken.

  Johan Öhnell, styrelseordförande på Solkompaniet, kommenterar i ett pressmeddelande:

  – Varberg Energi ligger långt framme som redan börjat bygga i stor skala och Varberg är snabbt på väg att bli en av de kommuner som har mest solel. Enbart Solsidan står redan för två procent av solenergin i Sverige.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.