Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hemmajobb ger bättre luft i Stockholm

  Åtgärderna för att begränsa smitta av covid-19 för nu effekt för den svenska miljön. Den senaste veckan har luftföroreningarna i Stockholms innerstad redan halverats på grund av ökat distansarbete.

  Vi har en väldigt tydlig minskning av trafiken, som är den största utsläppskällan vi har.

  Det berättar Michael Norman, miljöutredare på Stockholms Stad för Vetenskapsradion.

  De har räknat trafik bland annat på Hornsgatan i Stockholm, och där har den gått ner mer än 30 procent. Det i sin tur påverkar luftkvaliteten. På Sveavägen i Stockholm har därför halter av kvävedioxid uppmätts, vilket visade påtagliga resultat, enligt Michael Norman.

  Halterna har minskat, det är nästan en halvering i slutet av förra veckan. All minskning av luftföroreningar är ju positivt för människors hälsa.

  Situationen i Sverige följder andra länder där restriktioner införts. Sedan tidigare har det observerats att luftföroreningar minskat i både Kina och Italien. Fler exempel lär följa.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!