Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Herbivåren har date night på Kao’s

  Foto: artelanas

  Nästa restaurang på listan är vegetariska och veganska Kao’s i Malmö. Läs med fördel recensionen, men gå sedan dit och smaka på maten som har tagit oss med storm.

  Typ av restaurang: Vegetarisk/vegansk
  Plats: Föreningsgatan 37, Malmö
  Typ av måltid: Middag
  Rätt: Hummus med hembakat bröd till förrätt, följt av ett stycke Kao’s burgare och en Frasig tofu med chilisting
  Prisklass: 85-185 kr för huvudrätt
  Beskrivning av upplevelsen: Kao’s är en vegetarisk och vegansk restaurang som verkligen är värd ett besök eller två. Förutom vällagade för- och varmrätter har de även ett stabilt utbud av hembakade godsaker. Supermiljöbloggens besök skedde den här gången under premissen “romantisk dejt”. Kao’s är sannerligen ett träffsäkert ställe för ändamålet. Inredningen bjuder in till förtroliga samtal, maten är intressant på det bästa av sätt och portionerna är stora. 

  En gemensam nämnare för vego-restauranger i Malmö, så ock på Kao’s, tycks vara det hembakta brödet. Ett par saftiga skivor slank ner utan svårighet, särskilt när de toppats med krämig hummus. Därefter kom huvudrätterna. Hamburgaren var, i brist på ett mer passande uttryck, köttig, och serverades med rotfruktsstrips och en såskombo som tyvärr tog slut i förtid.

  Vad gäller den frasiga tofun beställdes den i ärlighetens namn in för att reda ut en hord frågetecken kring hur frasig en bit tofu faktiskt kan bli. Jakten på den sprödaste diton fortsätter, men rätten var trots det väldigt god och intressant. Ett litet romantiskt bakslag stötte vi dock på i det så kallade “chilistinget” som skulle påträffas. Detta är dock en annan historia och kanske något som vittnar mer om min egen gom och en barndom fylld av snabbmakaroner och lasagne.

  Restaurangen i sig är väldigt mysig och stoltserar under vår och sommar med en oslagbar innergård. Dessutom är läget vid en stor vägkorsning inget minus. Au contraire! Tack vare detta fick vi erfara både ett och två förbisusande blåljus som skänkte ännu mer spänning till den redan peppriga dejten.

  Extra bra med Kao’s: Mängden eko, den käcka personalen och det faktum att besöket ledde till fler dejter.

  Ny recension nästa vecka! Och hörrni, –> Ekoguiden <–

  Tidigare recensioner:

  Balthazar, Govinda’s och Legumé

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.