Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Agnes är vår nya sociala medier-redaktör: ”Utan kunskap kan man inte påverka”

  I slutet av 2023 fick Supermiljöbloggen tillskott av Agnes Ozolins, som tog sig an rollen som sociala medier-redaktör. Agnes ansvarar primärt för Instagram och har på kort tid ökat aktivitet och räckvidd rejält. Vi ställde några frågor till Malmöbon med ett lite udda intresse.

  Hej Agnes! Berätta, vem är du?

  – Jag heter Agnes Ozolins, är 33 år och bor i Malmö. Jag har tidigare jobbat som kommunikatör inom hållbarhetsfrågor, men sen tagit en svängom inom tandsköterskeyrket. Det som händer härnäst för min del är en folkhögskolekurs i hantverk och snickeri.

  Hur startade ditt engagemang för klimat och miljö?

  – Jag är uppvuxen utanför stan i Småland och hängde i skogen jämt som barn vilket jag tror skapade ett starkt band till naturen. Jag och mina vänner brukade vara ute och plocka skräp, och jag minns att jag tidigt oroade mig över miljöfrågor som dök upp på nyheterna. Av en slump gick jag med i ungdomsföreningen Fältbiologerna när jag var 20 och sen var jag hooked. Sen dess har engagemanget varit närvarande i olika former.

  Agnes Ozolins. Foto: Privat
  Vad fick dig att bli en del av SMB?

  – Utan kunskap om läget kan människor omöjligt göra något åt det som är fel eller göra välinformerade val. SMB är en så otroligt bra och viktig källa till lättillgänglig, begriplig info. Jag har följt sidan i många år och det kändes som en väldigt rolig möjlighet att kunna bidra!

  Berätta något otippat om dig!

  – Ett av mina större intressen är gräs (sånt på marken). Lite oklart varför jag fastnade för just den växtfamiljen, men få saker gör en så glad som att hitta sina favoritgräs (eller nya) på en sommarutflykt.

  Kan du ge oss ett klimat-/miljörelaterat lästips?

  – Klimatpsykologi av Andersson, Hylander och Nylén är en bok jag plockar upp med jämna mellanrum. Både när jag tappat tråden och det känns svårt att kommunicera klimatfrågan på ett bra sätt, men också när jag känner mig frustrerad över att det görs så lite fast vi har kunskapen.


  Följ Supermiljöbloggen i sociala medier du också! Vi finns på Instagram, Facebook, X (Twitter), Linkedin och Bluesky.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.