Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Herbivåren: Restaurang Govinda’s i Malmö

  jg Foto: Jon Green

  Herbivåren tågar vidare och den här gången lunchar vi på indiskt vis. Era hängivet utilitaristiska Malmörecensenter Hanna och Anna har än en gång offrat sig för samhällsnyttan. Dagens restaurang: Govinda’s.

  Typ av restaurang: Vegetarisk, vegansk, indisk
  Plats: Brogatan 11, Malmö
  Typ av måltid: Lunch
  Rätt: Dagens soppa med hembakat bröd och salladsbuffé samt hembakat chokladgodis och te.
  Prisklass: 50-100 riksdaler
  Beskrivning av upplevelsen: Vid första anblick är Govinda’s en väldigt gul restaurang med en avslappnat lunchig känsla. Väggarna är fulla av konst, inte sällan föreställande belåtna kor, vilket känns som ett positivt inslag på en uttalat vegetarisk restaurang. Dagens soppa inmundigades av recensent-Anna och var en underbar grönsakshistoria, serverad med hembakat bröd och salladsbuffé. Soppan, som gick under det okonstlade namnet “grönsakssoppa”, var ett riktigt kinderägg och bjöd på allt från broccoli och potatis till senapsfrö och en oväntad ananasskiva.

  Måhända var det på grund av att soppan krävt så mycket kärlek, måhända en så kallad engångsföreteelse, men salladsbuffén gav mest ett förvirrat intryck. Pizzasallad, rivna morötter, burkmajs och, wait for it, inlagda rödbetor. Som ni vet efter vår förra recension är vi de första att ropa “länge leve rödbetan”, men hur den än försökte lyckades den inte kanalisera den där kryddigt åtråvärda Indien-känslan.

  Förutom soppa så fikades det även chokladpjäs med ekologiskt te. Reaktionen lät inte vänta på sig: “som om en chokladboll gjort kärlek med en nougatbit”, utbrast recensent-Hanna oblygt. Teutbudet bjöd på en del tokroliga smaker och recensent-Hanna kände sig av oklar anledning lockad av teklassikern “Sangria”. Huruvida detta var ett klokt val låter vi vara osagt, men vid avfärd var koppen inte tömd. 

  Förutom våra val fanns det även biffar, grytor, yoghurtdrycken lassi och en och annan pastarätt. Allt som allt är Govinda’s en väldigt trevlig lunchrestaurang med mycket god mat som vi gärna besöker igen.

  Bra saker på menyn: Allt är vegetariskt förutom det som är veganskt!

  Kassa saker på menyn: Den kärlekstörstande salladsbuffén.

  Håll utkik efter nästa recension som dyker upp om några dagar. Till dess kan ni som vanligt spana in Ekoguiden för ekoreko restauranger och affärer i hela Sverige.

   

  Tidigare recensioner:
  Balthazar

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!