Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Indien och Frankrike satsar miljarder på solenergi

  Foto: USAF

  Frankrikes President Emmanuel Macron och Indiens premiärminister Narendra Modi ger över en miljard dollar till ny samarbetsorganisation som ska främja solenergi i länder med mycket solljus.
  Projektet annonserades under ett möte den 11 mars i samband med grundandet av samarbetsorganisationen International Solar Alliance (ISA). Den unga organisationen kan inte bara räkna Indien och Frankrike till sina 61 samarbetsländer, utan även länder som Kuba, Yemen och Australien deltar i samarbetsorganisationen.
  Organisation syftar till att främja utvecklandet av solenergi i de länder som kan dra störst nytta av den.

  The International Solar Alliance vision och uppdrag är att bidra till att skapa en tillägnad plattform för samarbete bland länder rika på solresurser…. och hjälpa att uppnå det gemensamma målet att öka användandet av solenergi för att möta energibehov av blivande ISA medlemsländer…

  Solenergi på storskalig och lokal nivå
  ISA kommer främst att arbeta med projekt i solintensiva delar av världen såsom norra Afrika, norra Sydamerika och på den Arabiska halvön. Arbetet kommer främst verka på lokal nivå, exempelvis genom att installera gatubelysning på ögruppen Seychellerna, men även genom större projekt som byggnationen av solcellsanläggningar i ökenregionen Sahel i norra Afrika.
  Solenergi med en total produktion på 10 GW planeras i övergångszonen mellan Sahara-öknen och den sudanesiska savannen, i ett samarbete mellan African Development Bank och ISA.

  Detta är en viktig milstolpe för [Afrikanska utvecklings] Banken i sina ansträngingar att leda kontinentens förvandling mot hållbar energi, genom användandet av solenergi, och i en satsning på att nå universell tillgång till energi i Afrika, sa Amadou Hott, Vice President, energi, klimat och grön tillväxt vid African Development Bank.

  Organisationer som ISA är viktiga för länder som Indien, som fortfarande är starkt beroende av fossila bränslen. Detta är alltså ett välkomnande tillskott till de satsningar på solenergi som görs världen över.
   
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra