Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Internationell spridning av Helsingborgs hållbarhetsarbete

  Helsingborg stads hållbarhetsarbete, en kommun som två år i rad utsetts till Sveriges miljöbästa kommun i Aktuell Hållbarhets årliga ranking, ska nu spridas internationellt. Planen är att visa upp kommunens hållbarhetsprojekt på internationella stadsmässan H22 City Expo. 

  Helsingborg stad har startat upp ett flertal projekt inom ramen för det större lokala H22-projektet, och i flera fall med invånare och externa aktörer. Bland annat har det här lett till ett flerårigt samarbete mellan Helsingborgs stad och IKEA Sverige med fokus att utveckla lösningar för ökad livskvalitet i en smart och hållbar stad.  

  H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge människorna i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad […] Samhället står inför utmaningar. De offentliga intäkterna kommer att minska och fler kommer att vilja bosätta sig i attraktiva städer som Helsingborg. Vi vill samtidigt ha ökad livskvalitet och ännu bättre service. Och det här går att lösa! Men då behöver vi andra sätt att tänka, smartare teknik och nya lösningar och tjänster. Det är det som H22 handlar om. H22 City Expo är magneten som lockar skarpa hjärnor från hela världen. Längs vägen ska vi tänka, utforska, utveckla, testa och göra, står att läsa på Helsingborg stads hemsida

  IKEA ska bidra till tre olika projekt inom ramen för H22. Det första av de tre projekten är en ekologisk köksträdgård som ska anläggas centralt i Helsingborg och där IKEA tillsammans med invånare och andra aktörer ska ta tillvara på och utveckla samhällsengagemanget, kompetensen och gemenskapen som finns i området. Det andra projektet är ett kök där råvaror från köksträdgården ska tillagas. Det tredje projektet är en marknad där råvaror från köksträdgården och lagad mat från köket ska säljas. 

  En ambition med den här lokala produktionskedjan är, utöver att utveckla hållbara stadslösningar, att generera nya jobb, uppmuntra entreprenörskap och bidra till att skapa ett besöksmål. Projekten ska presenteras på den internationella stadsmässan H22 City Expo som arrangeras i Helsingborg 2022.

  På SMB hoppas vi även på en utvärdering av projekten efteråt, vilka av H22 projekten bidrog till en mer hållbar stad och vilka gjorde det inte? Om det blir några sådana utvärderingar framgår inte av kommunens information.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.