Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kampanj vill införa varningstext i all flyg- och bilreklam

  flyg, flygplan Foto: Adrian Pingstone

  ”Det är dags att lagstifta om att 20 procent av reklamytan för fossildrivna bilar och flygresor ska märkas med en informationstext om klimatförändringarnas effekter.”

  Det skriver Johanna Salmi och Kalle Dramstad, företrädare för kampanjen 20% Klimatvarning, som drivs av ett ideellt, partipolitiskt obundet nätverk. Tanken är att bil och flygresor ska få en varningstext likt texten på cigarettpaket.

  I en debattartikel på GP skriver nätverket att ”nu är det dags att använda den klimatpolitiska verktygslådan fullt ut: inför krav inom EU på att 20 procent av reklamytan för fossildrivna bilar och flygresor ska märkas med en informationstext om klimatförändringarnas effekter.”


  Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.