Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Under måndagen, den 24 april, genomförde organisationen Återställ våtmarker en demonstration på Tranebergsbron i Stockholm. Syftet var att uppmärksamma klimatkrisen och uppmana politiker att återställa våtmarker så att de kan lagra koldioxid. 

  Under demonstrationen gick deltagarna långsamt över Tranebergsbron. Det ledde till polisingripande, och nu sitter totalt 17 personer från Återställ våtmarker inlåsta på polisstationer i Stockholm, rapporterar ETC

  Till ETC säger aktivistgruppens talesperson Helen Wahlgren att en demonstration måste störa för att vara verksam. Återställ våtmarker menar att man använder sin lagliga rätt att protestera och att det görs för att uppmärksamma att allt liv på jorden är hotat. På Twitter har organisationen laddat upp en film från demonstrationen.

  Enligt Polisen är det 17 personer som greps misstänkta för sabotage. När de är förhörda kommer polisen att kontakta åklagare, som beslutar om personerna ska vara fortsatt frihetsberövade eller inte.

  Bilden i artikeln är från ett annat demonstrationstillfälle.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.