Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Klimatmötet slår upp portarna!

  Foto: South Bend Voice

  Nu, måndag morgon, inleds FN:s stora klimattoppmöte i Paris. Ett stort antal av världens ledare kommer vara samlade på Le Bouchet strax utanför centrala Paris för att tillsammans öppna upp vad som kan komma att bli ett avgörande möte för klimatets framtid. 

  De globala klimatmarcherna  runt om i världen som påbörjades redan i lördags har engagerat tiotusentals, om inte hundratusentals människor världen över.

  I Paris har polisen utlyst undantagstillstånd efter terrorattackerna den 13e november, men 10 000 människor valde ändå att samlas längs gatorna i centrala Paris för att tillsammans bilda en mänsklig kedja och visa sitt engagemang för klimatfrågan.

  20 000 skor samlades också vid det stora torget Place de la Republique i en tyst manifestation där många av de som hade velat delta i den klimatmarsch som polisen efter terrorattackerna valde att ställa in trots allt kunde visa sitt engagemang.

  Närmare 2000 städer och samhällen världen över har tillsammans valt att manifestera för klimatet. Människor i Sydney och Melbourne, New York till Umeå. Klimatmarscherna har engagerat ett otroligt stort antal klimatkämpar som tillsammans kan sätta press på de världsledare som de kommande två veckorna kommer samlas i Paris.

  Det är dock inte bara världens ledare som nu samlas i Paris. Även klimatstafetten Run for your life kommer att nå sitt slut vid La Bouchet imorgon förmiddag strax före klockan 9.00. Den samiska stenen som följt med från Arktis kommer lämnas över till världens ledare vid inledningen till mötet. Följ gärna sista biten in i mål på stafettens hemsida!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra