Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kungen överlämnade miljöpris till Supermiljöbloggen

  Foto: Anders Hellberg

  För sjätte året i rad har Världsnaturfonden WWF utsett årets miljöhjältar.

  I förra veckan stod det klart att Supermiljöbloggen och Mats Karström, som startat skogsgruppen Steget före, utsetts till Årets miljöhjältar av Världsnaturfonden WWF.

  Flera av Supermiljöbloggens skribenter fanns därför i dag på plats på Ulriksdals slott i Stockholm då Kung Carl XVI Gustaf delade ut utmärkelsen i samband med WWF:s höstmöte. Beatrice Rindevall, redaktör på Supermiljöbloggen, var den som tog emot priset. I sitt tacktal riktade hon sig till Kungen när hon sa:

  – Det är ett superklimatår i år, och vi har jobbat mycket med att försöka få folk att inse allvaret. Jag tror faktiskt att Ers Majestät var den som sa det bäst nyligen i samband med riksmötets öppnande: Det krävs handling nu.

  Syftet med priset är att lyfta fram personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att bli lite grönare. I år löd juryns motivering så här:     

  När medias intresse för miljöfrågor sviktar så finns hela tiden Supermiljöbloggen som en pålitlig kanal för att debattera och informera om miljöfrågor. Supermiljöbloggen har blivit en självklar scen för aktuell och viktig debatt. Beatrice Rindevall är redaktör på Supermiljöbloggen som drivs av frivilliga krafter. Beatrice Rindevall och Supermiljöbloggen är en fin förebild för ett samhällsengagemang som tack vare bloggen fortsätter att spridas till många.

   

  nn (90 av 1)
  Foto: Anders Hellberg

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.