Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kuylenstierna: Koppla hållbarhetsmålen till statsbudgeten

  Johan Kuylenstierna, SEI Foto: SEI

  Koppla 2030-agendan till samtliga departement och myndigheter – och direkt till statsbudgeten. Det skriver Johan Kuylenstierna, vd på Stockholm Environment Institute.

  Om vi inte vågar tänka nytt när det gäller förvaltning och hur vi mobiliserar alla krafter i samhället – framför allt dem som sitter på den verkliga makten – riskerar 2030-agendan att inte bli något annat än en vacker vision, skriver Kuylenstierna på Miljöaktuellts debattsida.

  Då hållbarhetsmålen är globala vill Kuylenstierna att Sverige ska ta fram nationella delmål som ska kopplas tydligt till budgeten, departementen och myndigheterna.

  Tanken bakom de globala målen och Agenda 2030 är att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor och säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

  Regeringen ska tillsätta en kommission med civilminister Ardalan Shekarabi i spetsen för att reda ut hur Sverige ska nå Agenda 2030-målen.


  Här kan du läsa om målen som har med miljö att göra.

  Här kan du läsa en äldre intervju med Kuylenstierna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.