Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lund bygger klimatsmarta hyresrätter med delningsekonomi

  Foto: Illustration: LINK Arkitektur AB

  Snart kan boende i Lund kunna påverka sin miljöpåverkan på ett helt nytt sätt. Med hjälp av sin telefon eller genom en panel som sitter i entréerna ska hyresgästerna kunna fjärrstyra belysning och apparater och enkelt kunna följa upp el- och vattenförbrukningen.

  Dessutom finns elbils-pool, lånelådcyklar och gästlägenhet, och hyresgästerna uppmuntras att även dela sina egna saker med varandra.

  – Jag är väldigt glad att LKF får möjlighet att bygga ett så spännande projekt som detta där våra hyresgäster får större möjlighet att bestämma hur deras vardag ska påverka miljön, säger LKFs VD Håkan Ekelund.

  Husen med 50 nya lägenheter byggs som passivhus med lokalt producerad el från solceller. Under produktionen ska det användas så få produkter och så lite material som det är möjligt. Det kommunbeställda bygget väntas stå klart 2019 och har tagits fram av LINK Arkitektur.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.