Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Macron vill ha mix av kärnkraft och förnybart

  Foto: Jeanne Menjoulet

  Frankrikes president Emmanuel Macron säger att han inte vill gå Tysklands väg i energipolitiken och stänga ner kärnkraft, skriver nyhetsbyrån Reuters.  
  Macron riktar kritik mot hur Tysklands Energiwende påverkar klimatet.

  De utvecklade mycket förnybart, men de återöppnade även kol. De förvärrade sitt koldioxidfotavtryck, det var inte bra för planeten. Så jag kommer inte göra det, (vår översättning).

  Beslutet handlar enligt Macron om att välja sina fighter.

  Jag idoliserar inte kärnkraften alls. Men jag tror att du måste välja din strid. Min prioritet i Frankrike, Europa och internationellt är koldioxidutsläpp och uppvärmning, (vår översättning).

  Frankrike har totalt 58 kärnkraftsreaktorer som står för 75 procent av Frankrikes elproduktion. Macron säger att en del reaktorer kommer att stängas ned och andra kanske moderniseras. Samtidigt vill han öka tillväxten av förnybar energi.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.