Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Miljöbevaring kan kapa USAs utsläpp med 20 procent

  Foto: Public domain

  Forskare i USA har kartlagt naturliga metoder för att minska växthusgasutsläpp. Återplantering av skog uppskattas kunna binda utsläpp motsvarande 65 miljoner bilar.  
  I studien undersöktes 21 olika metoder för att på naturlig väg öka bindandet av koldioxid och andra växthusgaser och på så sätt minska de mängder som släpps ut i atmosfären.
  Metoderna inkluderade bevarande, återställande och förbättrad skötsel av naturområden som skog, gräsmarker, åkermarker och våtmarker. Resultaten visade att verkställande av dessa metoder tillsammans skulle kunna minska USAs utsläpp av växthusgaser med ca 21 procent.
  Förbättrade förutsättningar för växtlighet att binda kol stod för mer än 60 procent av den totala uppskattade utsläppsminskningen, och återplantering av skog hade den enskilt största potentialen att verkställa denna kolbindning. Det resulterande bindandet av kol i skogens biomassa skulle motsvara borttagandet av 65 miljoner bilar ur trafiken.
  I USA skövlas nästan en miljon tunnland skogsmark (ca 405 000 hektar) varje år till förmån för expanderande av mänskliga aktiviteter. Studien är därför viktig då den indikerar vilka konsekvenser sådan skogsskövling kan få för ekosystemens förmåga att binda koldioxid och andra växthusgaser.
  Utöver att visa hur USA kan minska sina utsläpp är denna typ av forskning också viktig i ett globalt perspektiv: eftersom Brasiliens nya regering förklarat att de tänker släppa på regleringarna för miljöskydd i Amazonas behövs forskningsmetoder som kan uppskatta effekterna av skogsskövling, framförallt artrika regnskogar, på ekosystemens förmåga att binda växthusgaser och därigenom hålla planetens klimat i balans.


  SMB bevakar frågan om växthusgaser. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra