Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöpartiet vill ha pant på mobiler

  Miljöpartiet vill ha en pant på 100 kronor på mobiltelefoner. De föreslår ett system som liknar det med pet-flaskor och aluminium-burkar. Miljöpartiet föreslår att panten på 100 kronor ska läggs på priset i affären och fås tillbaka när telefonen lämnas in.
  – Vi ser framför oss att det finns en pantlucka på alla ställen som säljer mobiltelefoner, säger Miljöpartiets språkrör Åsa Romson till Metro.
  Idag samlas endast en liten andel av alla mobiler in. En del metaller som används i mobiltelefoner bryts under miljöfarliga och människovidriga förhållanden. Det gäller bland annat brytning av metaller i Kongo.  Mobiltelefoner är energieffektiva, och det går åt 40 gånger så mycket energi att surfa med en bärbar dator som att surfa med mobilen. Däremot så kräver mobilnäten en del energi. Endast 4,5 procent av mängden sålda mobiltelefoner som gick till återvinning år 2007.
  Läs mer i tidningen Mobilen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!