Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Ny dokumentärfilm ger hopp om framtiden

  Foto: South Bend Voice

  Tillsammans kan vi människor åstadkomma otroligt mycket. Det var huvudbudskapet i den nya dokumentärfilm om klimatet som hade Sverigepremiär för drygt en vecka sen. Naomi Klein, författare till boken This changes Everything, har tillsammans med regissören Avy Lewis under de senaste fem åren jobbat på en dokumentär med samma namn. 

  Kapitalism kontra klimatet, eller kapitalism i samarbete med klimatet? Det är en fråga vi nu inför toppmötet i Paris måste ställa oss. Vi kan inte vänta på att politiker och makthavare ska lösa problemen med den stundande klimatkatastrofen, menar Avy Lewis och Naomi Klein, skaparna bakom filmen. Det är folket, vi tillsammans, som måste stå upp för naturen och jorden vi lever på. Makthavare och politiker styrs ofta av kapitalismen, något som leder dem i en riktning bort från en hållbarare värld, då stor del av kapitalet ofta kommer från bolag inom olja, naturgas och andra fossila material.

  Ursprungsbefolkningen i Kanada, fattiga bönder på den indiska landsbygden och lokalbefolkningen i Grekland har alla en sak gemensamt, de står upp mot de stora bolagen för att skydda sitt land, sin mark och sina barn från exploatering av kolkraftverk, utvinning av tjärsand och nya mineralgruvor när ingen annan ingriper. Tillsammans lyckas de påverka, tillsammans lyckas de göra sig hörda och tillsammans vägrar de ge upp.

  Det här är ingen ny film om hur människan håller på att förändra klimatet och utarma jordens naturresurser. Det här är en film som inger hopp, om hur vi människor tillsammans faktiskt kan och måste påverka makthavare för att få till en mer hållbar värld för oss och kommande generationer.

  Se trailern:

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra