Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny mätning: klimat och miljö allt viktigare för svenska väljare

  Foto: Pixabay

  Svenska väljares prioritering av miljö- och klimatfrågor skjuter i höjden enligt en ny opinionsmätning av SVT/Novus. Samtidigt är det ändå en bra bit kvar innan oron slår andra ämnen som sjukvård och invandring.  

  SVT/Novus har frågat tusen personer vilka politiska frågor de tycker är viktigast. Miljö och klimat hamnar på en oroväckande låg placering, sjätte plats. Men trenden är ändå positiv för klimat och miljö. Som viktigaste politiska fråga har den ökat från 33 procent i februari till 45 procent i juni.

  Opinionsundersökningen visar också att i hög grad är kvinnor, unga och högutbildade som tycker miljö och klimat är den viktigaste politiska frågan.

  I höstas kunde SMB rapportera om hur klimatet seglade upp som väljarnas viktigaste fråga inför riksdagsvalet enligt en undersökning från Demoskop/Expressen.

  Klimatopinionen verkar svänga en del, men överlag kan vi konstatera att det övergripande mönstret ändå visar att allt fler svenskar vill se en offensiv klimat- och miljöpolitik.


  Supermiljöbloggen bevakar svensk miljöpolitik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.