Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny rapport lyser upp vägen för svensk solenergi

  Igår presenterade Energimyndigheten sitt förslag för hur svensk solenergi ska gå från ord till handling.

  I den nya rapporten uppskattar Energimyndigheten att solenergin kan komma att stå för som mest tio procent av vår totala elanvändning år 2040. Siffran kan tyckas blygsam, men bör för bästa effekt ses i förhållande till dagens situation i vilken solenergin står för endast 0,08 procent av vår totala elanvändning. Ökningen är dock inte att uppnås utan lite hjälp på traven.

  Enligt Energimyndighetens Zinaida Kadic beror avsaknaden av en svensk solrevolution inte bara på vårt geografiska läge, utan på grund av solpanelens gamla ärkefiende – krångliga regelverk och en förödande byråkrati.

  Ett av förslagen som nu har lämnats till regeringen pekar på initiativ som underlättar för investeringar. Ett exempel är solROT-avdrag, ett skatteavdrag som, förutom att nöjt rulla runt på tungspetsen, skulle förkorta och förenkla processen för de som vill börja tillverka sin egen el.

  Energimyndighetens rapport är en del i kraftsamlingen för att uppnå de mål som satts för Sveriges fossilfria framtid.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.