Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ö med höga naturvärden på väg att bli naturreservat

  Beskrivs som en stor händelse för naturvården i Blekinge.

  Naturvårdsverket har köpt upp större delen av Hanö, en ö som ligger i Hanöbukten i Blekinge län. Länsstyrelsen kommer nu att jobba vidare med bildandet av ett naturreservat som beräknas bli klart under nästa år.

  – Det här en stor händelse för naturvården i Blekinge. Samtidigt som öns unika naturvärden bevaras för framtiden öppnar köpet av Hanö, och det blivande naturreservatet, upp möjligheterna att utveckla Hanö som attraktivt besöksmål, säger landshövding Berit Andnor Bylund, i ett pressmeddelande.

  Området som nu ska skyddas är på 192 hektar, vilket är större delen av ön förutom den by som också finns där. I pressmeddelandet beskrivs öns naturvärden på följande sätt:

  Hanö är en unik ö i Östersjön. På ön finns en av landets största sammanhängande avenbokskogar, vidsträckta gräshedar, buskmarker och hällmarksområden, alltsammans med mycket stora naturvärden.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.