Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Över halv miljon vill att Lego avbryter samarbete med Shell

  Leksakstillverkaren uppmanas avbryta sin gemensamma reklamkampanj med oljejätten på grund av Shells utvinning av olja i Arktis.
  Miljöorganisationen Greenpeace försökte i dag överlämna underskrifter från över en halv miljon människor till ledningen för leksakstillverkaren Lego i Danmark. Underskrifterna har samlats in de senaste två veckorna, uppger organisationen i ett pressmeddelande.
  Enligt Greenpeace så är det pågående reklamsamarbetet mellan Lego och Shell problematiskt då Shell genom detta kan förbättra sin image samtidigt som man fortsätter på den kritiserade vägen att satsa på oljeutvinning i Arktis. Miljöorganisationen skriver:

  Shells oljeborrningar i Arktis är extremt riskabla och det går inte att effektivt sanera ett oljeutsläpp som sker i isfyllda vatten. Genom att borra i Arktis utsätts ett unikt djurliv och känsligt ekosystem för fara.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.