(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Sätt ned foten hela vägen till Paris

Foto: Public Domain

I december hålls FN:s stora klimattoppmöte i Paris, COP21. Där samlas världens ledare för att förhandla fram ett avtal som ska skapa förutsättningar för omställningen till en hållbar värld. Tiden att minska utsläppen är knapp och mötet måste landa i ett avtal som ökar tempot i det globala klimatarbetet.

Vetenskapen är tydlig – klimatförändringar sker, och det är människan som ligger bakom. Stora delar av världen lider redan av svår torka, orkaner eller översvämningar. Miljontals människor är i fara. Växter och djur likaså.

Vetenskapen är tydlig – nu står mänskligheten inför ett vägskäl. Utgången av COP21 har stor betydelse för hur klimatomställningen kommer att se ut och är en unik möjlighet för enskilda personer att engagera sig tillsammans för att visa beslutsfattare att vi vill se resultat.

Tillsammans med Riksteatern står vi bakom ”Run for your life”, världens största performance för klimaträttvisa. Från Kiruna till Paris kommer 1000 personer springa – från gräsrötter till världsledare, konstnärer, forskare, aktivister, småbarnsföräldrar, ekonomistudenter, renskötare och föreningsmänniskor.

Under 21 novemberdagar bärs stafettpinnen av människor som efter åratal av misslyckade förhandlingar sätter ned foten, hela vägen till Paris. Vi uppmanar dig som brinner för en hållbar framtid att ansluta till projektet och berätta för beslutsfattare hur klimatkrisen påverkar just din omgivning, din framtid och varför du springer för ditt liv.

1000 kroppar och 1000 personliga berättelser – 1000 skäl till engagemang men ett gemensamt mål, en hållbar framtid. Mänskligheten står inför ett vägskäl, nu måste vi alla springa åt samma håll.

Run for your life

Världsnaturfonden WWF

Naturskyddsföreningen

Greenpeace

PUSH Sverige

350.org

Jordens Vänner

Klimatmagasinet Effekt 

Act Now for Climate Justice

Supermiljöbloggen

www.runforyourlife.nu

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra