Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    SMB tar skräpkampanjen internationellt med #trashoftheday!

    Foto: Agnes Bondesson (C)
    Bea skräp
    Foto: Beatrice Rindevall 
    Anders skräp
    Foto: Anders Hellberg 

    Det som göms i snö kommer fram i tö. Våren är här med sol, värme och fågelkvitter. Härliga promenader, glassa på uteserveringar eller bara njuta av den fantastiska årstiden som kallas vår. Men det finns ett mörkt moln på den klarblå himlen, nämligen allt skräp som ligger och skräpar där det inte borde. Nu ber vi om er hjälp att göra världen lite renare och lite mindre belastat av skräpet som hamnat i naturen. 

    Efter den stora succén i Sverige med kampanjen

    20160402_151611
    Foto: Agnes Bondesson 

    #ettskräpomdagen vill nu SMB att resten av världen följer svenskarnas goda exempel. Vi lanserar därför den nya hashtagen #trashoftheday.

    Den fungerar precis på samma sätt som den svenska motsvarigheten, men vår förhoppning med ett engelskt namn är att vi ska kunna sprida detta internationellt så att alla kan hjälpa till att hålla världen mer skräpfri.

    Vi på SMB-redaktionen är själva ute är ute och plockar skräp var och varannan dag. Hjälp oss nu att komma några steg närmare ett skräpfritt jordklot!

     

    Anna Q skräp
    Foto: Anna Quarnström 
    Elias skräp
    Foto: Elias Rosell 
    Hanna skräp
    Foto: Hanna Flennemo 

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.