Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Största hoten 2018: extremväder och bristande klimatanpassning

  Extremväder och oförmåga att anpassa samhällen till klimatförändringar är de största hoten mot mänskligheten 2018, enligt den årliga Global Risks Report från World Economic Forum.
  I rapporten listas extremväder som det mest sannolika hotet 2018, och det som kommer ha näst störst påverkan om det inträffar, bara toppat av kärnvapen. Bristande anpassning till klimatförändringar rankas som det femte västa hotet i termer av sannolikhet och fjärde värsta i påverkan.
  Tio år tillbaka dominerades rapporten av ekonomiska hot, men har sedan dess gått över till att varna för den globala uppvärmningen och dess konsekvenser. Det kan ses som ett mått både på hur klimatförändringarna har förvärrats det senaste decenniet – men också hur frågorna äntligen blivit en del av världspolitiken.
  I och med att den globala uppvärmningen fortgår kommer extremväder bli vanligare. Klimatförändringarna kommer bland annat föra med sig översvämningar, torka och vattenbrist – som den som ses i Kapstaden just nu.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!