Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Tågupproret: "Ge oss tågcharter!"

    ”Hej! Jag hörde av en bekant att ni ska börja erbjuda tågcharter! Det är ju fantastiskt bra! Var kan jag läsa mer om det här och när kan man börja boka?”
    Så startade inlägget på resebyrån TUI:s facebooksida som i skrivande stund har fått över 500 kommentarer och 1000 reaktioner.
    ”Ja det vill jag ha!!! Heja klimatet! Heja tåget!” kommenterar en facebookanvändare. ”Wow! Tågcharter, ja tack!”, skriver en annan. ”Åh! Snälla snälla, styr upp en smidig tågtur till Paris! Tågcharter ftw ”, skriver en tredje.
    Att tåget blivit det nya heta ser man även i facebookgruppen Tågsemester, som ökat explosionsartat de senaste månaderna för att nu ha över 13 000 medlemmar.
    Resebyrån TUI värjer sig däremot tåg-stormen och svarar att de håller fast i det fossila, ohållbara, flyget.
    ”Det är inte aktuellt med tågcharter i dagsläget. Vi tackar för visat intresse och håller tummarna för att tågcharter blir ett alternativ så småningom. Hälsningar, Marie”, svarar resebyrån de ivriga kommentarerna.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.