Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Tyskland ska minska klimatutsläppen med 95 procent till 2050

    Tyskland har nyligen bestämt att de ska minska sina utsläpp med 95 procent till år 2050 jämfört med 1990. Miljöminister Barbara Hendricks motiverar målet med att hänvisa till överenskommelsen från Paris om att världens länder ska försöka begränsa temperaturökningen till 1,5-grader. 

    För att nå klimatmålet ska förnybar energi användas. Förnybar energi stod år 2015 för 32,5 procent av elproduktionen i Tyskland. Satsningen på förnybar energi är en del av den så kallade Energiewende, som också innebär att kärnkraften ska avvecklas till år 2022 och att växthusgasutsläppen ska minska med 40 procent till 2020. Kolkraften ska inte avvecklas förrän runt år 2040 eller 2050 enligt planerna. .

    Tyskland har kommit en bit på vägen, men har mycket kvar för att uppnå klimatmålet om 95 procents minskning. Sen 1990 har utsläppen minskat med 27 procent. Men 2015 ökade utsläppen med en procent, det vill säga tio miljoner ton, skriver Climate Home.  Ökad användning av olja och diesel för uppvärmning och användningen av kol för elproduktion är orsakerna.

     

     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.