Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vad händer med Storbritanniens plastskatt?

  Foto: Pxhere

  Hur går det med Storbritanniens plastskatt egentligen? SMB har svaren!
  Storbritanniens politiker överväger att införa en skatt på engångsartiklar i plast, som engångsmuggar och hämtmatsförpackningar. Skatten skulle ligga på 57 öre (5 pence) och syfta till att minska mängden plastskräp.
  Oppositionen menar att regeringen drar ut på processen, medan regeringen anser att saken måste utredas vidare. Alternativa material, möjligheter till återvinning och återanvändning kommer analyseras, och frågor som om tuggummi ska inkluderas ska stötas och blötas.
  I Sverige utreds också möjligheterna att minska plastens negativa påverkan. Om du vill påverka utgången kan du maila dina riksdagsledamöter och låta dem veta att de har stöd för att ta i med hårdhandskarna när de tacklar världens plastföroreningar.

  Läs SMBs rapportering om Storbritanniens tilltänkta kaffekoppsskatt och hur den haft positiv effekt utan att ens träda i kraft.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.