Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Medeltemperaturen har redan stigit med 1,17 grader, och världens klimatåtgärder måste sjufaldigas för att hålla temperaturökningen till max 1,5 grader. Det visar en rapport av Meteorologiska Världsorganisationen (WMO).

  Översvämningar, torka, värmeböljor, extrema stormar och skogsbränder har gått från att vara illa till att ha blivit ännu värre och sätter nya rekord alarmerande ofta. Värmeböljor i Europa. Kolossala översvämningar i Pakistan. Långvarig och svår torka i Kina, Afrikas horn och USA. Det finns inget naturligt med den nya omfattningen av dessa katastrofer. Det är priset för mänsklighetens beroende av fossila bränslen, säger António Guterres, FN:s generalsekreterare i ett pressmeddelande.

  För att hålla temperaturökningen under två grader måste världens insatser fyrfaldigas, och det är nu nära 50 procents chans att uppvärmningen temporärt kommer att överstiga 1,5 grader inom fem år.

  Årets United in Science-rapport visar att klimatpåverkan är på väg in i okänt territorium av förstörelse. Ändå fördubblar vi detta beroende av fossila bränslen varje år, även när symptomen snabbt blir värre, säger António Guterres.

  Slutsatsen i rapporten är att vetenskapen är tydlig – brådskande åtgärder behövs för att minska utsläppen och anpassa sig till ett förändrat klimat.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!