Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

  Foto: Hugo Nabo

  Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag. 
  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik. Vi på Supermiljöbloggen kommer under veckan kort sammanfatta partiledartalens miljö- och klimatfokus.
  Först ut är Vänsterpartiet med partiledare Jonas Sjöstedt i täten. Under sitt tal pratade han ingående om den svenska vården, men problematiken kring klimatfrågan och vad som ska göras för att bromsa klimatförändringarna och andra miljöhot, nämndes inte.
  Sveriges Radios programledare Erik Blix passade på att fråga Jonas Sjöstedt under partiledarintervjun före talet.

  Jag hör i den politiska debatten väldigt få tala om klimatet just nu. Det är bara världens samlade forskarkår som ringer i alla larmklockor och skriker sig hesa. Varför är inte den frågan högst på din och alla andra politikers agenda?
  Jag skulle älska att få fler frågor om klimatet. Jag tycker att det är den viktigaste frågan. Mycket annat blir futtigt och meningslöst i jämförelse med klimatfrågan. Vi borde egentligen ställa om hela vår politik, den ekonomiska politiken, industripolitiken och transportpolitiken för att snabbt ta ner klimatutsläppen.

  Att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ofta tar upp klimatfrågorna i sina tal och vill att de får mer plats i samhällsdebatten är positivt, men tyvärr missar han sin egen uppmaning i årets Almedalstal, något som Aktuell Hållbarhet skriver om.  
  Efter en torftig inledning på Almedalsveckan får vi hoppas att de andra partierna ser till att inkludera miljö- och klimatfrågorna i sina tal, eller ännu bättre, faktiskt göra någonting åt dem.
  Hör hela talet här.
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.