Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Statliga energibolaget Vattenfall startar nu upp byggandet av två nya vindkraftparker i Sverige. Satsningen innebär förnybar el till 63 000 hushåll.
  Två vindkraftparker ska byggas; Juktan i Sorsele kommun i Västerbotten, och Höge Väg i Kristianstads kommun i Skåne. Tillsammans kommer de producera 189 GWh (gigawattimmar). Det räcker för att täcka hushållsbehovet i 63 000 hem. Satsningen kommer kosta 860 miljoner. Vattenfall räknar med att de första spadtagen till vindkraftparkerna kommer tas under hösten 2014.
  Peter Wahlberg är chef för Vattenfalls nordiska verksamhet och kommenterar ärendet såhär:

  ”Det känns glädjande att kunna presentera en rejäl investering i förnybar energi i Sverige. Projektet är helt i linje med vår strategi för vindkraft i både södra och norra Sverige.”

  Vattenfall har under året fått mycket kritik för att de utomlands satsar på elproduktion som knappast kan kallas förnybar. Här, här och här kan du läsa en del av vad Supermiljöbloggen tidigare skrivit om Vattenfalls investeringar i brunkol.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.