Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Volkswagen = grovt bedrägeri?

  Foto: Volkswagen

  Nu inleder Riksenheten mot korruption en förundersökning mot biltillverkaren. 

  Turerna kring Volkswagenkoncernens medvetna fifflande med utsläppen fortsätter. I går meddelade chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption att han inlett en förundersökning om grovt bedrägeri och brukande av osann urkund. Utredningen kommer även att avse förutsättningarna för åläggande av företagsbot, enligt ett pressmeddelande.

  Till Sveriges radios Ekot säger Alf Johansson:

  – Vi vet att det mesta förefaller ha sin uppgångstid i Tyskland men det finns effekter i Sverige. Fordonen  har uppenbarligen inregistrerats i Sverige på osanna underlag och osanna förutsättningar.

  Det som ligger bakom förundersökningen är medieuppgifterna om att personbilar tillverkade inom Volkswagenkoncernen försetts med manipulationsanordningar för att enbart i testmiljö visa utsläppsvärden avseende kväveoxider som underskrider gränsvärdena för EU-typgodkännande

  Enligt Riksenheten mot korruption har Volkswagen Group Svenska AB låtit meddela att bolaget kommer att samarbeta fullt ut i brottsutredningen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.