Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Övergången från förbränningsmotor till eldrift accelererar. I Bryssel planeras nu ett förbud mot bilar med dieselmotor från 2030 och därefter ett förbud mot alla bilar med förbränningsmotor på stadens gator från 2035. När får vi se något liknande i våra svenska städer?

  Förbudet mot bilar med förbränningsmotorer är en del av Bryssels ansträngningar att förbättra stadens luftkvalitet samt att uppfylla regionala klimatmål, rapporterar Politico. Tanken är att förbudet ska utformas som en skärpning av redan införda lokala miljözoner som inrättats 2018. 

  Enligt staden har miljözonerna hitintills bidragit till att minska utsläppen av kvävedioxid och partiklar från transporter med 11 procent i Bryssel-regionen. I en skriftlig kommentar från staden uttrycks att trots nuvarande miljözoner utsätts fortfarande en majoritet av Brysselborna för luftföroreningar som är över de gränser som WHO rekommenderar.

  För att stödja övergången till elfordon planerar man i staden även att upprätta ett nätverk med 22 000 offentliga laddstationer till 2035. Ett stort och positivt steg framåt! Frågan är nu, när kommer Stockholm, Göteborg och Malmö att på motsvarande sätt justera sina miljözoner?

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.