Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Sverige ser ut att bli först i världen med mål som ska minska konsumtionens klimatpåverkan. Efter skakiga förhandlingar har nu samtliga riksdagspartier nått en överenskommelse.

  Altinget var först med att berätta att miljömålsberedningens förhandlingar om de konsumtionsbaserade utsläppen äntligen gått i mål.

  Det exakta innehållet i uppgörelsen är ännu inte känd, men företrädare från alla partier bekräftar för DN att samtliga står bakom ett förslag som sätter mål för när utsläppen ska vara netto noll.

  Jag är glad att det har gått förvånansvärt bra. Det finns en stor enighet. Det är jag väldigt glad över, säger Christoffer Fjellner (M) till Altinget.

  Som SMB tidigare berättat har förhandlingarna präglats av stor oenighet, där flera partier velat urvattna förslag om exempelvis flyg. Senast för några veckor sedan var förhandlingarna nära att haverera.

  En annan stridsfråga har varit att en del partier velat räkna med klimatnyttan av svenskt export. I det färdiga förslaget finns exportens klimatnytta inte med i klimatmålet, enligt uppgifter till DN.

  Nu återstår att se hur resultatet blir. Förslaget kommer att presenteras för regeringen den 7 april.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!