Oljemagnater ställer om

Det kan vara så att stenen satts i rullning. Flera företag har redan tagit steget mot hållbarhet och nu sällar sig de mäktiga Rockefeller-bröderna till skaran.

Rockefeller är en av de mäktiga familjer i USA som byggt sina rikedomar på olja. Under söndagens klimatmarsch i New York, med anledning av FNs klimatmöte, deklarerade Valerie Rockefeller Wayne att de tillsammans med flera andra företag kommer att sluta upp med att investera i fossila bränslen. Investeringarna ska nu endast gälla förnybar energi som sol- och vindkraft.

Investeringarna från Rockerfeller Brothers Found har ett värde på 860 miljoner dollar och ska ingå i det amerikanska näringlivets system ”divest-invest” som innebär att man säljer av fossila fonder och aktier och investerar i hållbara energisystem.

När till och med amerikanska oljemagnater börjar ställa om för en hållbar framtid finns det inga ursäkter kvar längre.

Miljö online2

Liknande artiklar