Klimatförnekare? Då kanske du blir utan dejt på Alla Hjärtans-dag

Foto: Blickpixel via Pixabay

En ny opinionsundersökning visar att kvinnor är mindre benägna att dejta någon som inte tror på den globala uppvärmningen.

En av fyra kvinnor skulle tveka att dejta en klimatförnekare. Nästan lika många, 23 procent, skulle mest troligtvis inte inleda en relation med någon som inte tror på att ta itu med miljöproblemen. Männen är däremot mindre kräsna. Bland dem är det bara 13 procent som skulle tacka nej till någon som inte tror på klimatåtgärder.

Undersökningen har gjorts på 2100 britter på uppdrag av The Climate Coalition, en förening med över 100 organisationer (däribland Greenpeace, WWF och Oxfam). I undersökningen finns också kommentarer från de som medverkat i den. Jen Mills, journalist från Newport:

Forskare verkar ha nått en viss samsyn, så jag skulle undra varför min blivande friare skulle ignorera det. Det står klart att klimatförändringarna kan få katastrofala konsekvenser, så om en dejt körde med logiken ”Öppna dina ögon, det snöar – alltså är global uppvärmning en myt” så skulle jag förmodligen inte ringa tillbaka.

Det kan alltså vara en god idé att deklarera sin kärlek för klimatet den här veckan.

Miljö online2

Liknande artiklar