Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförnekare? Då kanske du blir utan dejt på Alla Hjärtans-dag

  En ny opinionsundersökning visar att kvinnor är mindre benägna att dejta någon som inte tror på den globala uppvärmningen.

  En av fyra kvinnor skulle tveka att dejta en klimatförnekare. Nästan lika många, 23 procent, skulle mest troligtvis inte inleda en relation med någon som inte tror på att ta itu med miljöproblemen. Männen är däremot mindre kräsna. Bland dem är det bara 13 procent som skulle tacka nej till någon som inte tror på klimatåtgärder.

  Undersökningen har gjorts på 2100 britter på uppdrag av The Climate Coalition, en förening med över 100 organisationer (däribland Greenpeace, WWF och Oxfam). I undersökningen finns också kommentarer från de som medverkat i den. Jen Mills, journalist från Newport:

  Forskare verkar ha nått en viss samsyn, så jag skulle undra varför min blivande friare skulle ignorera det. Det står klart att klimatförändringarna kan få katastrofala konsekvenser, så om en dejt körde med logiken ”Öppna dina ögon, det snöar – alltså är global uppvärmning en myt” så skulle jag förmodligen inte ringa tillbaka.

  Det kan alltså vara en god idé att deklarera sin kärlek för klimatet den här veckan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.