Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Dumheter

  ”Glöm bilisterna! Fotgängarna största miljöboven”

  Det kan låta som ironi. Så är dessvärre inte fallet. På  Biltestarbloggen skriver testchefen Marianne  Sterner hur fotgängarna är de som verkligen förtjänar tillmälet miljöbov. Det är nämligen de, enligt Sterner, som förstör luften och naturtillgångarna. Detta eftersom de – hör och häpna – tvingar bilarna att bromsa. Taget från blogginlägget:

  Flera ton plåt ska alltså hejdas och sen sättas igång igen. Deciliter diesel och bensin går åt och luften fylls med avgaser från accelererande motorer. Detta bara för att 75 kilo människa inte kan vänta några sekunder på att vi ska passera innan han/hon går över gatan.

  Att en sida som heter ”Vi bilägare” inte är radikala klimataktivister är kanske väntat. Men att skylla bilarnas utsläpp på fotgängare är chockerande lågt.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.